TORTELL DE MASSAPA (THERMOMIX)

 

20170106_095511INGREDIENTS:

  • 125ml. de llet
  • 300g. de farina de força
  • 75g. de mantega
  • 1  sobre de llevat de forner
  • 1 ou
  • 125g. de sucre
  • 1 pols de sal
  • 1 pell de llimona ratllada
  • 1 pell de taronja ratllada
  • 1 culleredeta de canyella amb pols
  • 1 culleredeta de crema de vainilla
  • 2 cullerades d’aigua d’azahar
  • MASSAPA:
  • 180g. de farina d’atmetlla
  • 180g. de sucre glass
  • 1 clara d’ou
  • PER ADORNAR:
  • 1 ou
  • sucre
  • granet atmetlla
  • fruita confitada

PREPARACIÓ:

Posem dins el vas la llet,la mantega,la sal,la pell llimona i taronja,la vainilla,la canyella i l’aigua d’azahar 1 minut,40º vel.2

Treiem temperatura i afagim l’ou, el llevat berregem 30 seg. vel.2

Afagim la farina 30 seg.vel.6, 3 minuts vel.espiga

Afagim el sucre i 3 minuts vel.espiga

Posem dins un bol i tapem amb film i guardem a la nevera un dia per l’altre

Fem el massapa :

Posem dins el bas el sucre pols i la farina d’atmetlla i berregem 15 seg. vel.6 afagim la clara d’ou berregem 20 seg. vel.6 ,treiem i reservem

L’endema treiem de la nevera, avoquem sobre el marbre i li donem forma rectangular i al mig i posem el massapa reservat amb forma de xurro,i ara donem

forma de xurro el tortell i que el massapa quedi a dins, ajuntem les dos puntes i donem forma al tortell

Ara posem paper de forn a la plata  i posem el tortell, pintem amb ou i posem la fruita confitada tapem i deixem que dobli l volum si es un lloc calent

fermenta mas rapit

Preescalfem el forn a 170º

Un cop a doblat el seu volum

Mullem el sucre amb una mica d’aigua i posem per sobre el tortell i repartim l’atmetlla

Enfornem uns 20-25 minuts sempre dependra de cada forn.

I ñam ñam que BÓ

 

Una resposta a “TORTELL DE MASSAPA (THERMOMIX)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s