INGREDIENTS
- 1 base de pasta de full (rodona o rectangular, si és rectangular la trena queda més llarga)
- xocolata fondant blanca i negra
- mantega
- sucre
PREPARACIÓ:
Posem 6 quadrats de xocolata blanca, 12 de negre i una mica de mantega en un bol apte per microones i ho posem un parell de minuts a temperatura mitja perquè es desfaci. Si fa falta afegim més temps vigilant que no se’ns cremi. Ho remenem bé fins que tinguem la xocolata ben desfeta. Jo he barrejat xocolata blanca i negre perquè a casa els agrada més que la xocolata no quedi tan forta. Una altre opció és fer servir directament crema de cacau (nutela, nocilla o similar).
Estirem la base de pasta de full i pintem tota la base amb la xocolata. Procurem fer una capa fina, sinó ens podria quedar massa ampalagós.
Ara comencem a cargolar, si és una base rectangular, cargolem en diagonal.
Ara amb un ganivet tallem per la meitat sense arribar al final de tot. El tros que no està tallat és on començarà la trena. Ara comencem a trenar mirant que els fulls on es veu la xocolata quedin a dalt
Pintem amb mantega pomada (la podem desfer al microones) i posem una mica de sucre per sobre (jo avui no en tenia de moreno i ho he fet amb sucre blanc). Però si ho fas amb sucre moreno la pasta de full queda més rossa i bonica)
Enfornem amb el forn ja calent a 180º durant uns 20 minuts. El temps pot variar en funcio de cada forn.
Tan es por menjar de postre, per esmorzar o berenar. Espero que t’agradi. Bon profit.
Bonissima.
Es una recepta de la meva filla ANNA.
Una resposta a “TRENA DE XOCOLATA”