INGREDIENTS:
PER LES CARXOFES:
- 3 carxofes
- 3 grans d’alls sense pelar
- 180g. d’oli
- 90g. de vinagre
- 1 farcellet d’herbes (orenga,farigola,llorer,salvia….
PEL PURÈ DE PATATA:
- 2 patates
- 1 porro
- 1/5 litre d’aigua
- oli d’oliva
- sal
- pebre
- pernil ibèric
PREPARACIÓ:
Pelem i tallem les carxofes fines.
En un cassó i posem les carxofes i la resta d’ingredients les posem al foc i coem fins que estiguin toves.
Deixem reposar d’un dia per l’altre.
Sofregim el porro, afegim la patata tallada i cobrim amb l’aigua ,salpebrem i coem uns 20 minuts, triturem i reservem.
Podem servir de dues maneres:
Com un primer plat:
Posem el pure al fons del plat i al damunt uns talls de la carxofa , amanim amb oli de confitar les carxofes i guarnim amb encenalls de pernil.
O com a aperitiu :
Posem una cullerada de pure amb una cullera d’aperitiu, un tall de carxofa al demunt amanim amb l’oli de confitar les carxofes i un encenall de pernil.